Actualment, de manera lamentable, moltes persones estan patint l’embargament dels seus salaris degut a un deute hipotecari. Després d’haver perdut la seva casa o bé el seu pis pateixen els embargaments dels jutjats de per vida, ja que l’adjudicació de l’habitatge hipotecat no ha estat considerada suficient per cobrir l’import total del deute.

Són uns embargaments abusius i del tot injustos. Per això s’està promovent la ILP (iniciativa legislativa popular) per demanar que l’entrega de l’habitatge sigui suficient per cancel·lar el deute total. Aviat començarem la recollida de signatures.

Mentrestant però, ens caldrà una eina per tal que no es cometin abusos en les embargaments dels salaris, ja que moltes persones que ja han perdut el pis o la casa ara veuen com el seu sou o bé la seva prestació d’atur és embargada pels jutjats. I a més, en molts casos s’embarga més de les quantitats legalment permeses!

Aquest quadre ha de servir per ajudar a evitar que es cometin abusos en aquests embargaments. Si la quantitat embargada és superior a la que correspon segons el sou que es té (tenint en compte el nombre de persones que depenen de l’hipotecat i conviuen amb ell) moveu-vos! Comproveu el motiu de què us embarguin més del compte, i si no està justificat feu les gestions que calgui per tal de resoldre l’abús. Tingueu en compte però que només és útil per embargaments derivats d’hipoteques que s’han fet sobre l’habitatge habitual del deutor.

(Per veure el quadre correctament, fer-hi clic a sobre)

1 comentarios:

josep dijo...

La meva situació és una mica complicada degut a que tinc una hipoteca conjunta amb la meva ex-dona que no puc assumir perque actualment estic convivint amb una altra dona també divorciada i amb dos fills menors d'edat que no rep la pensió d'aliments pels seus fills (jo sí que la pago) i amb la qual hem hagut de fer una sèrie de préstecs per a ajuntar dues vides i tirar endavant.

Resumint: que estem amb l'aigua al coll i arribem a finals de mes amb penes i treballs i tirant de familiars i amics.

La casa que té la hipoteca està a punt de ser adquirida per una parella evidentment per sota del valor del que ens queda per a pagar. L'entitat propietària de la hipoteca m'ofereix un préstec pel que queda per a liquidar que evidentment no podem soportar i sino m'amenacen amb l'embargament de nòmina.

Tant la meva parella com jo estem treballant actualment.

La meva pregunta és la següent: algú em sabria dir si regularitzant la nostra situació legal, fent-nos parella de fet o casant-nos (és a dir, podent demostrar que realment no podem assumir aquesta nova despesa) podriem frenar l'embargament de la meva nòmina?
Agrairia resposta urgentment.

Gràcies

Publicar un comentario