MOBILITZACIÓ A VIC PEL DRET A L’HABITATGE I PER LES HIPOTEQUES

A la tarda del dissabte passat a les 5h de la tarda, a Vic, es va fer una mobilització per denunciar que a Osona hi ha molts pisos buits i, alhora, molta gent sense lloc on viure.

A la concentració, a la Plaça del Carbó de Vic, hi van assistir prop d’un centenar de persones que sota el lema “Tenim dret a l’habitatge, prou pisos buits”, van donar lectura a un manifest conjunt. El manifest és subscrit per associacions i col·lectius de veïns, Caritas, el sindicats UGT, CCOO, i COS, associacions solidàries ecologistes i culturals, centres socials, associacions d’immigrants i un col·lectiu de perjudicats per la problemàtica de les hipoteques.

Al manifest, que encara és obert a noves adhesions, s’hi reclama que els Ajuntaments i altres administracions s’impliquin activament per resoldre la problemàtica dels pisos buits i de la gent que no té lloc on viure. Recentment, un estudi del Consell Comarcal d’osona ha posat al descobert una realitat alarmant: a Osona s’ha detectat que existeixen 17.000 habitatges buits, sobre un cens de prop de 150.000 persones que viuen a la comarca. Així mateix, les entitats denuncien que, en aquest moment de crisi, moltes persones s’estan quedant sense habitatge, i augmenta el nombre de pisos on s’hi produeixen importants amuntegaments de persones que no tenen cap altre lloc per viure.

El manifest, fins al moment, ha estat subscrit per les següents entitats:

Associació de Nigerians, Associació de veïns Pla del Remei, Associació Tapís, Caritas, Centre Social Autogestionat La Torratxa, Col·lectiu de Perjudicats per les Hipoteques, Comissions Obreres de Catalunya, Coordinadora Obrera Sindical, Grup de Defensa del Ter, L’Alou Associació cultural, Unió General de Treballadors, Veus Diverses i Xarxa pel Decreixement d’Osona.

Una asseguda per demanar solucions a les hipoteques.

Al manifest esmentat, les entitats també hi reivindiquen que es perdoni el deute residual de les hipoteques (el deute que queda pendent una vegada el banc s’ha quedat el pis). Aquest deute, denuncien, en alguns casos pot ser fins i tot superior al preu que es va pagar per l’habitatge en el moment de contractar la hipoteca. A més, s’hi demana que s’investigui les hipoteques que presenten indicis d’irregularitats, i que es castigui els culpables d’actuacions irregulars.

Una vegada es va acabar la concentració per l’habitatge molts dels assistents, en solidaritat amb el col·lectiu de perjudicats per les hipoteques, es van adreçar a la Plaça Divina Pastora de Vic, a davant d’una oficina de la Caixa Catalunya on s’han produït nombroses incidències. Allí, es van asseure i van cridar consignes per tal de demanar solucions per a les hipoteques. En alguns cartells s’hi podien llegir frases diverses, com “deute etern = cadena perpètua”, o bé “treieu-me les cadenes”.

Finalment, els manifestants es van dirigir de nou a la Plaça del Carbó, on es va acabar la mobilització sobre la problemàtica de l’habitatge.

0 comentarios:

Publicar un comentario